GEWELDLOOS COMMUNICEREN VOOR LEERKRACHTEN (verdieping)

Passiebloem

Groei als leerkracht in de kracht van geweldloos communiceren.

  • ontspannen handelen in stressvolle situaties
  • lastige gesprekken omzetten in constructieve dialogen

STARTDATUM:
08-03-2017
DUUR:
4 woensdagmiddagen
13.30 uur tot 16.00 uur

Instructeurs:

Martijn5
MARTIJN CEELEN
Trainer & oprichter
anja
ANJA NEKEMAN
Trainer & oprichter

Adres:

Tromplaan 1, 3941 VR Doorn   Google maps

Categorie:

PROFESSIONALS

In deze verdiepende training Geweldloos Communiceren voor Leerkrachten integreer je door rollenspellen en interactie het model voor geweldloze communicatie in je luister- en gespreksvaardigheden en leer je dit nog meer toepassen in de dagelijkse praktijk. Hierdoor versterk je als leerkracht je samenwerkingsvaardigheden in stressvolle situaties.
Je ontwikkelt meer begrip voor wederzijdse behoeften en verantwoordelijkheden; om in meer complexe situaties ontspannen te reageren. Dit stimuleert het vertrouwen om de meest lastige gesprekken om te zetten in constructieve dialogen.
Je werkt met onderwerpen die van betekenis zijn voor jou, de school en alle betrokkenen.

In deze verdiepingsmodule ga je nog dieper in op de 4 bouwstenen van het geweldloze communicatie-model. Theorie wordt direct uitgewerkt in praktijksituaties met eigen casuïstiek.

Voorbeeldsituaties uit je eigen praktijk neem je als materiaal om empathie en dialoogprocessen te oefenen. Je gaat werken met de zogenaamde ‘geweldloze communicatie dansvloeren’, een effectieve werkvorm om tot oplossingen te komen in complexe situaties, rekening houdend met de behoeften van alle betrokkenen vanuit ieders verantwoordelijkheid

Je reflecteert op eigen gedrag en communicatievaardigheden en leert hoe je vanuit je eigen kracht kunt bijdragen aan groei van jezelf, je collega’s, het team en de school, vanuit eigenheid en passie.

Deze training bestaat uit 4 woensdagmiddagen. De nascholingsuren bedragen 12 + 3 uur thuisstudie (4 dagdelen).
Deelnemers ontvangen een certificaat voor deelname aan de training Geweldloos Communiceren voor Leerkrachten (verdieping).

 

DATA:
De data voor de training Geweldloos Communiceren voor Leerkrachten (verdieping) zijn woensdagmiddag 8, 15 en 22 maart 2017.
De terugkomdag wordt in overleg met de deelnemers bepaald.

 

LOCATIE:
De training Geweldloos Communiceren voor Leerkrachten (verdieping) vindt plaats op de basisschool De Sterrenboog te Doorn.

TOP